Margarin i maslac - vrlo je zanimljivo
Margarin je izvorno stvoren radi tovljenja ćuraka. Kad je izazvao njihov pomor, ljudi koji su uložili sav novac u istraživanja, želeli su vratiti uloženo. Tako su zbili glave da bi smislili – šta učiniti s tim proizvodom, kako bi vratili novac? Margarin je u to doba bio bela stvar, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i pocečli prodavati ljudima kao zamenu za maslac - puter. Kako vam se to svidja?
Smislili su još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu razlicite ukusne stvari. Znate li uopšte... Koje su razlike izmeðu margarina i maslaca - putera? Pročitajte do kraja ovaj tekst... Postaje vrlo zanimljivo! I margarin i maslac-puter imaju približno istu kalorijsku vrednost. Ali, konzumiranje margarina može povećati srčane bolesti kod žena za 53% u odnosu na konzumiranje maslaca-putera, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard-Medicala. O maslacu-puteru; Maslac je nešto bogatiji zasićenim masnoćama (8 grama) u odnosu na margarin (5 grama). Konzumiranje maslaca povećava apsorpciju mnogih drugih hranljivih tvari iz drugih namirnica. Maslac ima mnoge hranljive prednosti, dok ih margarin ima svega nekoliko – a i to zahvaljujuci tvarima koje su dodate u njega! Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može pojačati i poboljšati ukus druge hrane. Maslac je deo prehrane stolećima, dok je margarin ušao u upotrebu pre nepunih100 godina. A sad, o margarinu... Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina. Utrostručuje smrtnost od oboljenja srčanih arterija. Povećava ukupan holesterola i LDL (loši holesterol) te smanjuje HDL (dobarholesterol). Povećava peterostruko smrtnost od raka. Smanjuje kakvoću majčinog mleka. Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma. Smanjuje proizvodnju insulina. I sada ona najpogubnija činjenica... i to je naročito zanimljivo! Margarine je tek JEDNU MOLEKULU udaljen od toga da bude PLASTIKA... I ima 27 sastojaka kao i BOJE! Već i ove činjenice dovoljne su za izbegavanje margarina do kraja života, kao i sve ostalog što je hidrogenizovano (što znaci da je dodat vodonik, menjajuci time molekularnu strukturu dotične stvari... Poslužite se i sami eksperimentom: Kupite kutiju margarina i ostavite je otvorenu u garaži ili na nekom mracnom mestu. Nakon nekoliko dana, primetićete nekoliko pojedinosti: * ni jedna muva, pa čak ni one dosadne sitne voćne mušice, neće ni prići margarinu (to bi vam trebalo nešto reći...) * margarin se neće pokvariti ni promeniti miris, a to je zato jer nema hranljive vrednosti. I ništa neće narasti na njemu: ni gljivice, ni bakterije... Čak ni oni sicušni mirkoorganizmi neće na margarinu naci podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto? Zato jer je margarin gotovo plastika. Da li biste rastopili svoju plastičnu posudu i namazali je na svoju krišku hleba? Pošaljite ovaj prilog svojim prijateljima i poznanicima (želite li ih poučiti...) Jer, kineska poslovica kaže ovako: Podeli li netko s tobom nešto vredno, pa imaš od toga dobitka, tvoja je moralna obaveza podeliti to saznanje s drugima... I dodajte mi maslac... MOLIM
Margarin je izvorno stvoren radi tovljenja ćuraka. Kad je izazvao njihov pomor, ljudi koji su uložili sav novac u istraživanja, želeli su vratiti uloženo. Tako su zbili glave da bi smislili – šta učiniti s tim proizvodom, kako bi vratili novac? Margarin je u to doba bio bela stvar, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i pocečli prodavati ljudima kao zamenu za maslac - puter. Kako vam se to svidja?
Smislili su još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu razlicite ukusne stvari. Znate li uopšte... Koje su razlike izmeðu margarina i maslaca - putera? Pročitajte do kraja ovaj tekst... Postaje vrlo zanimljivo! I margarin i maslac-puter imaju približno istu kalorijsku vrednost. Ali, konzumiranje margarina može povećati srčane bolesti kod žena za 53% u odnosu na konzumiranje maslaca-putera, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard-Medicala. O
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen