Mittwoch, 14. Dezember 2011

Margarin

Margarin i maslac  -   vrlo je zanimljivo 
Margarin je izvorno stvoren radi tovljenja ćuraka. Kad je izazvao njihov pomor, ljudi koji su uložili sav novac u istraživanja, želeli su vratiti uloženo. Tako su zbili glave da bi smislili – šta učiniti s tim proizvodom, kako bi vratili novac? Margarin je u to doba bio bela stvar, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i pocečli prodavati ljudima kao zamenu za maslac - puter. Kako vam se to svidja?       
Smislili su još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu razlicite ukusne stvari.  Znate li uopšte... Koje su razlike izmeðu margarina i maslaca - putera?  Pročitajte do kraja ovaj tekst... Postaje vrlo zanimljivo!  I margarin i maslac-puter imaju približno istu kalorijsku  vrednost.  Ali, konzumiranje margarina može povećati srčane bolesti kod žena za 53% u odnosu na konzumiranje maslaca-putera, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard-Medicala.   O  maslacu-puteru; Maslac je nešto bogatiji zasićenim masnoćama (8 grama) u odnosu na margarin (5 grama).        Konzumiranje maslaca povećava apsorpciju mnogih drugih hranljivih tvari iz drugih namirnica.  Maslac ima mnoge hranljive prednosti, dok ih margarin ima svega nekoliko – a i to zahvaljujuci tvarima koje su dodate u njega!  Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može pojačati i poboljšati ukus druge hrane.        Maslac je deo prehrane stolećima, dok je margarin ušao u upotrebu pre nepunih100 godina.  A sad, o margarinu...  Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina.   Utrostručuje smrtnost od oboljenja srčanih arterija.  Povećava ukupan holesterola i LDL (loši holesterol) te smanjuje HDL (dobarholesterol). Povećava peterostruko smrtnost od raka.  Smanjuje kakvoću majčinog mleka.  Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma.        Smanjuje proizvodnju insulina.  I sada ona najpogubnija činjenica... i to je naročito zanimljivo! Margarine je tek JEDNU MOLEKULU udaljen od toga da bude PLASTIKA... I ima 27 sastojaka kao i BOJE!  Već i ove činjenice dovoljne su za izbegavanje margarina do kraja života, kao i sve ostalog što je hidrogenizovano (što znaci da je dodat vodonik, menjajuci time molekularnu strukturu dotične stvari...  Poslužite se i sami eksperimentom:  Kupite kutiju margarina i ostavite je otvorenu u garaži ili na nekom mracnom mestu. Nakon nekoliko dana, primetićete nekoliko pojedinosti:   * ni jedna muva, pa čak ni one dosadne sitne voćne mušice, neće ni prići margarinu (to bi vam trebalo nešto reći...)     * margarin se neće pokvariti ni promeniti miris, a to je zato jer nema hranljive vrednosti. I ništa neće narasti na njemu: ni gljivice, ni bakterije... Čak ni oni sicušni mirkoorganizmi neće na margarinu naci podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto? Zato jer je margarin gotovo plastika. Da li biste rastopili svoju plastičnu posudu i namazali je na svoju krišku hleba?    Pošaljite ovaj prilog svojim prijateljima i poznanicima (želite li ih poučiti...)        Jer, kineska poslovica kaže ovako:        Podeli li netko s tobom nešto vredno, pa imaš od toga dobitka,      tvoja je moralna obaveza podeliti to saznanje s drugima...          I dodajte mi maslac... MOLIM

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen