Моносодиум глутамат – Убица Вашег мозга!
новембар 17, 2011Моносодиум глутамат, такође познат као МСГ, данас се додаје у много врста готове хране. МСГ још се зове “побољшивач укуса”, а његова намена је да готовим производима да бољи укус. Иако заиста побољшава укус хране, ова хемијска супстанца разара мозак, ремети рад хормона и повезана је с целим низом болести.
Због тога се глутамат назива ексцитоксином – отровом који надражује и стимулира живчану станицу све док она не умре. Синтетички глутамат, који уносимо у организам храном, прелази крвно-мождану баријеру и почиње разарати неуроне. Велика количина живчаних станица ће умрети пре него што клинички симптоми обољења дођу до изражаја.
Шта је МСГ
МСГ је изумео 1908. године јапански научник Кикунае Икеда.
Конзумирајући јапанску супу направљену од алги, приметио је да она има посебан, ни с чиме упоредив укус. Икеда је схватио да је за тај укус заслужна алга комбу. Успео је да изолује и патентира тај укус као моносодиум глутамат. Од тада се МСГ користи у комерцијалне сврхе. Данас је готово немогуће пронаћи готов производ који не садржи моносодиум глутамат.
Индустријски МСГ се данас добија хидролизом биљних протеина помоћу хидроклоридне киселине, директмом хемијском синтезом из акрилонитрила, или бактеријском ферментацијом. Осим што се користи као природна арома, алга комбу је здрава и многи макробиотичари је користе у својој исхрани. Али, хемијски синтетизован глутамат који се користи у готовим јелима, је нешто сасвим друго.
Како МСГ уништава Ваше здравље
Др. Russel L. Blaylock, професор неурохирургије на Medical University of Mississippi, недавно је објавио књигу о поремећајима који настају услед конзумирања моносодиум глутамата и аспартама. Књига је написана на основи готово 500 научних радова, а мишљење Блаyлоцка деле и многи други научници као што су poput Adrienne Samuels, Francis J. Waickmana и John R. Haina
У својој књизи др. Blaylock разоткрива истину о ексцитотоксичности глутамата.
Ексцитотоксичност је патолошки процес у којем се нервне станице оштећују и одумиру због претеране стимулације неуротрансмиттерима попут глутамата, аспартама и л-цистеина. Глутамат у нашем мозгу делује као неуротрансмитер омогућујући пренос информација од једне нервне станице до друге. Уколико се у мозгу налази превелика количина тих материја, то доводи до смрти нервних станица услед њихове претеране стимулације
Због тога се глутамат назива ексцитоксином – отровом који надражује и стимулише нервну станицу све док она не умре. Синтетички глутамат, који уносимо у организам храном, прелази крвно-мождану баријеру и почиње да разара неуроне. Велика количина нервних станица ће умрети пре него што клинички симптоми обољења дођу до изражаја.
Неке од многих болести које су научно доказане, да су потпомогнуте дугорочним излагањем ексцитотоксинама су:
• мултипла склероза• алцхајмерова болест
• хиперактивност код деце
• губитак памћења
• хронични умор
• хормонални проблеми
• губитак слуха
• епилепсија
• паркинсонова болест
• хипогликемија
• деменција
• оштећења и тумори на мозгу
• поремећаји ендокриног система
• гојазност
• алергијске реакције
• нагле промене крвног притиска
• главобоље и мигрене
Који производи садрже МСГ
На жалост, МСГ се рутински додаје у fast food (брза храна) производе, готове супе и сосове, додатке јелима, готове смрзнуте производе и производе за мршављење. Чак и многи ресторани код припреме јела користе моносодиум глутамат.
Моносодиум глутамат може се сакривати под следећим називима:
• појачивач укуса• МСГ
• моносодиум глутамат
• глутаминска киселина
• аутолизирани квасац
• аутолизирани протеин из квасца
• екстракт квасца
• структурирани протеин
• природна арома
• хидролизирани протеин
МСГ је чест састојак не само готових јела, него и многих лекова.
Чак и производи за личну хигијену као што су шампони, сапуни и козметика могу садржати моносодиум глутамат под називом “хидролизирани”, “протеини” и “амино-киселине”.
Природна алтернатива МСГ-у
Храна припремљена код куће од пажљиво одабраних састојака најздравија је храна за Вас.Она има пун укус јер је направљена од свежих састојака и с пуно пажње и љубави.
Ако ипак морате повремено куповати готову храну, пажљиво читајте етикете и избегавајте штетне састојке попут моносодиум глутамата, аспартама, л-цyстеина и других адитива.
********
Поводом ове теме, нашо сам на Ју Тубеу тренутно расположива преведена предавања Др Расела, која су изузетно драгоцена и спознајна, за све нас, и уз помоћ овог текста дају једну ширу целину.
Dr. Russell Blaylock – Скривена истина о вакцинисању, флуорисању воде, еугеници
У овом делу Др Расел Блајлок говори о процесу ексцитоксичности у мозгу (нервне станице у мозгу постају толико надражене, да одумиру) коју проузрокују моносодиум глутамат, аспартам и други штетни нутритијенти, адитиви…
новембар 18, 2011 у 21:43
Зимус је моја мајка буквално за 1 дан постала дементна. Дијагноза је Алцхајмер и Паркинсизам, а у мом окружењу велики број баки и мајки такође. Ако анализирам зашто, па ето, хемтрејлс, ГМО, Е 621, флуор, жива у пломбама итд.
Управо ово што је у тексту наведено “Велика количина живчаних станица ће умријети прије него што клинички симптоми обољења дођу до изражаја“.
новембар 20, 2011 у 23:53