Samstag, 17. Dezember 2011

ДОЂИ И ВИДИ

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ  
ДОЂИ И ВИДИ
 
КЊИГЕ ВЛАДИМИРА ДИМИТРИЈЕВИЋА

Издавачка кућа "Лио" већ годинама објављује књиге православног публицисте Владимира Димитријевића.   


Оклеветани светац / Владика Николај и србофобија
Ако сте хтели да на једном месту нађете одговор на све клевете на рачун Николаја Велимировића, новог свеца Србске Православне Цркве, ово је књига за Вас. Да ли је Свети Николај Жички био: антиевропејац, антисемита, хитлерофил, пронациста, мрзитељ културе, средњовековни мрачњак, итд, итсл? Читајте одговоре Мирку Ћорђевићу, Јовану Бајфорду, Предрагу Илићу и многим, многим другима. Клеветање Светог Николаја Србског је клеветање Србије. Проверитм зашто нападају и Србију и Николаја!

Јагње и змија / Православље и неогностичка психологија 
Да ли се православно Хришћанство може спојити са:
- Фројдом и психоанализом?
- Јунгом и аналитичком психологијом?
- Софијанством - учењем о "женском начелу" Божанства? - Масонском верзијом Хришћанства?
Да ли су Православна Црква и римокатолицизам једно? Каква је разлика између православне и римокатоличке светости? Могу ли се свецима подједнако сматрати и Серафим Саровски и Фрања Асишки?
На ова и друга питања, постављена у делу др Владете Јеротића, одговара ова књига.

Пут у Нигдину / Рок музика и доба нихилизма
Ово није прича САМО о рок музици. То је прича о добу у коме живимо, добу "атомске технике и прашумске етике" (отац Јустин Поповић), у коме "ако нема Бога, све је дозвољено" ( (Ф. М. Достојевски). Дакле, то је прича о нихилизму, чијим смо отровом ("нихилином", вели Ниче) сви, више или мање, отровани. Сазнаћете више о: деловању музике на човека, културној револуцији од XVIII века наовамо, претечама рок уметности, "Битлсима“ и "Стоунсима" као идеолозима Њу Ејџа, "Дорсима" као психопобуњеницима, опијуму који је религија за народ, сатанизму и музици (од Шандора Ла Веја до Мерилин Менсона), Лујзи Чиконе, антимадони, смрти од рока... Књига за оне који желе да буду различити...

Хлеб небески и чаша живота / Владика Николај и Отац Јустин о Светој Литургији и Причешћу
Шта су два највећа србска свеца XX века писала и говорила о Тајни над тајнама? Какви се путеви отварају пред човеком кад почне да живи силом Тела и Крви Христове? Како се припремити за Свето причешће? Шта је отац Јустин говорио о старом и новом календару, посту, реформама богослужења, свештеничкој служби? Књига о србском литургијском Предању!

Обнова или обмана?/Литургијска реформа и криза римокатолицизма
Прва књига на србском језику која се бави кризом римокатолицизма насталом после II ватиканског концила, на коме је одлучено да буде спроведена литургијска реформа. Аргументовано и одлучно, књига указује на све опасности које настају кад се традиционално богослужење замени модернистичким. Какве то везе има са нама? Могу ли православни из тога извући поуку? Зашто се не сме журити ако се хоће очување Предања? Зашто је садашњи папа, Бенедикт XVI, дозволио употребу старе, нереформисане мисе?

Света Литургија и тајна Очинства / Трпеза Господња кроз векове и данас
Ево књиге која се бави православном Светом Литургијом говорећи о њеним свештенослужитељима и тумачима: Светом Јовану Златоусту, Светом Дионисију Ареопагиту, Светом Сави Србском, Преподобном Никодиму Агиориту и свештенику - писцу Виргилу Георгију. Литургија је Небо на земљи, у којој се под видом хлеба и вина, примају Тело и Крв самога Христа. Основни пут православног хришћанина: очишћење -просветљење - обожење изложен је у овој књизи подробно и поуздано.

Евроунијаћење/Православље и папизам на крају историје
Ко су потписници споразума из Србске Цркве у Равени којим се папи признаје примат и власт над свим црквама? Ко их све у томе подржава из власти, медија, клира, народа, „невладиних организација“? Колико се и да ли се Срби сећају своје историје и прошлости која је крвљу исписана после сваке „љубави“ Ватикана? Став Ватикана и „браће“ Хрвата о Србима и „независном“ Косову... Наш одговор на то!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen