Montag, 27. September 2010

Омладинска заједница


Омладинска заједница у Канади, једна од највећих и најактивнијих српских омладинских организација у свету, заједно са више од четрдесет патриотских удружења из Отаџбине и расејања (укључујући Српски сабор Двери, Српски народни покрет НАШИ 1389, Удружење студената правног факултета НОМОКАНОН, и многе друге) подржала је иницијативу да се 10. октобра ове године у Београду одржи велики свенародни протест против режима Бориса Тадића.

Само у последњих годину дана режим Бориса Тадића јасно је показао да је спреман да Србију и српски народ изложи гнусним понижењима, с чијим ће се последицама суочавати наша деца и унуци, и да је вољан да се одрекне и најважнијих националних интереса зарад пустих и крајње небулозних обећања из Брисела и Вашингтона.
Тадићев режим већ годинама води економску политику која иде у корист искључиво домаћим и страним тајкунима, а обичне грађане Србије доводи до просјачког штапа. Тако обични грађани Србије гладују, родитељи су присиљени да децу шаљу у школу без уџбеника, а софисти на власти на сва звона објављују почетак економскиог опоравака. По свему судећи, у Тадићевој Србији за кризу не знају искључиво тајкуни и политичари.
После усвајања сепаратистичког статута Војводине и срамне резолуције о Сребреници, након успостављања државне клептократије и олигархије на рачун обичних грађана Србије, после још једне сезоне шпанске серије по имену ”Изградња Гасовода и Коридора 10”, и након афере око продаје Телекома и отворене издаје Космета у Генералној скупштини Уједињених Нација, режим Бориса Тадића кренуо је у нову авантуру, тј. у промоцију политичке провокације познате као ”Парада поноса”. Тако се у Србији, земљи са једном од најстаријих популација у Европи и земљи која полако одумире, издваја више милиона динара за обезбеђење и промоцију геј параде, тј. за глорификацију непродуктивних хомосексуалних веза, друштвеног неморала, ”слободне љубави”, и, наравно, агресивног индивидуализма и материјализма који нас убеђују да ми имамо ”право” на све, али зато немамо друштвену одговорност ни према коме и ни према чему.
Уместо да ти милиони динара, са којима ће режим из државног буџета да плати више од 5000 полицајаца да блокирају читав главни град и да хапсе политичке неистомишљенике, послуже за помоћ угроженим вишечланим породицама, младим брачним паровима, деци без родитеља, или напаћеним Србима на Космету, они се бацају на хомосексуалце, јер побогу, они имају ”право” да се градом шепуре са карневалским маскама, каубојским шеширима, садомазохистичким костимима, и шареним балонима!
Режим Бориса Тадића очигледно не зна за дно, и јасно нам поручује: ”Србијо, заборави на своје гладне, на своје сиромашне, на своје угрожене, на своје напаћене! Парада хомосексуалаца је приоритет… то је демократија, то је цивилизација, то је Европа!” Сваки Србин и грађанин Србије, сваки човек који држи до правде и морала, сваки појединац који воли своју земљу и свој народ, мора одлучно устати и рећи НЕ! бесрамном режиму Бориса Тадића! Време је да 10. октобра сви у глас кажемо КАКВА ВЛАДА ТАКВА И ПАРАДА!
АПЕЛ СРПСКОЈ ДИЈАСПОРИ – УСТАНИМО ПРОТИВ РЕЖИМА БОРИСА ТАДИЋА!
Српска омладинска заједница у Канади се већ годинама бори за очување српске културе и традиције и за одбрану српских националних интереса на северноамеричком континенту и свуда у свету. Наше чланство броји на стотине младих Срба, међу којима и много повратника који данас поново живе и раде у Отаџбини. То су млади људи који воле своју земљу Србију јер су, првенствено, Срби и грађани Србије.
Наше активности, биле то хуманитарне акције, академске трибине, друштвена окупљања, медијски наступи, или улични протести, имају за циљ да разоткрију праву истину о српском народу, истину која је у великој мери и даље сасвим непозната на овим просторима. У том духу, активно смо учествовали у борби српске заједнице у Канади против иницијативе да се 11. јули званично прогласи за дан сећања на Сребреницу у Канади. Та иницијатива, која се односила искључиво на муслиманске жртве и која је тотално игнорисала страдање српског народа у околини Сребренице и Братунца, није прошла у Канади баш због големог труда и рада српске заједнице на овим просторима.
Нажалост, слична иницијатива јесте прошла у самој Србији усвајањем срамне резолуције о Сребреници. Резолуција о Сребреници донешена је упркос чињеници да је демократска воља народа била против ње, и упркос отвореном писму које је Српска омладинска заједница у Канади упутила председнику Борису Тадићу, позивајући га да не дозволи да се та резолуција, која целокупни српски народ лажно осуђује за непостојећи геноцид, усвоји у скупштини Србије.
Одмах после усвајања саме резолуције о Сребреници у скупштини Србије, Српска омладинска заједница у Канади издала је саопштење под насловом ”Данас Сребреница, Сутра Космет!” у ком отворено упозорава да ће признавање лажног геноцида у Сребреници ослабити српске шансе пред Међународним судом правде по питању независности Космета, и да ће следећи корак за режим Бориса Тадића бити индиректно признавање независности Космета. Нажалост, чекали смо свега неколико месеци до отворене издаје јужне српске покрајине од стране државног врха изменом српске резолуције о Космету, по диктату Вашингтона, дан пре њеног усвајања у Генералној скупштини УН.
После дебакла у Генералној скупштини УН, 15. септембра 2010. године, делегати Скупштине Заједнице српских општина и насеља Косова и Метохијe позвали су народне посланике Скупштине Србије да смене председника Бориса Тадића, ”зато што је својом унутрашњом и спољном политиком угрозио целовитост земље, противно важећем Уставу”. Српска дијаспора, која у своју матицу Србију улаже између 5 и 6 милијарди евра годишње, што је неупоредиво више од свих ЕУ и ММФ фондова и позајмица, има право и дужност пред својим прецима, пред својим народом, и пред Богом да затражи исто. Српска омладинска заједница у Канади позива све српске организације и удружења из расејања да устану против режима Бориса Тадића и да отворено подрже иницијативу КАКВА ВЛАДА ТАКВА И ПАРАДА, као и све организације и удружења које се данас храбро боре против издајничке политике режима Бориса Тадића. Толико бар дугујемо нашој земљи Србији и свим Србима који су кроз историју своје животе положили на олтару Отаџбине!
Тадићева Србија није Србија за коју су се наши преци борили и за коју су гинули, Тадићева Србија није наша Србија!
Бојан Ратковић, испред управног одбора Српске омладиснке заједнице у Канади

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen