Montag, 4. Oktober 2010

Nešto o popovima

Како је отац Николај Црноречки предвидео догађаје Штампај Е-пошта
Monday, 04 October 2010
КАКО ЈЕ ОТАЦ НИКОЛАЈ ЦРНОРЕЧКИ  ПРЕДВИДЕО ДОГАЂАЈЕ
(Транскрипт беседе о. Николаја о еп. Артемију изговорене 14. марта 2010.)
         ...Владика Артемије се прибраја и придружује свим светима и свим страдалницима за веру православну, за Свето Предање, за истину, за божанску правду, за божанску милост... Једноставно, он светли још више, иако су хтели да помраче његов лик као човека, као хришћанина, као монаха, као владике - свештенослужитеља.
Детаљније...
 
"Печат": Повучена реч или како ућуткати архијереја Штампај Е-пошта
Friday, 01 October 2010

Повучена реч или како ућуткати архијереја

             Шта је чином прихватања одлуке патријарха Иринеја да му се забрањује учешће на конференцији за новинаре, показао умировљени владика рашко-призенски Артемије?
Пише: Наташа Јовановић
Детаљније...
 
Патријарх Иринеј: Ја сам екумениста и пацифиста (2950 читања) Штампај Е-пошта
Thursday, 30 September 2010
   Уредништво
ГЛАВНИ СТРАЖАР ЦРКВЕ СВЕТОСАВСКЕ ТРУБИ НА СПАВАЊЕ
- Коментар на део изјаве коју је Патријарх Иринеј дао агенцији Танјуг 30. 9. 2010.- 
Поштовани посетиоци,
У последње време сведоци смо корачања џиновским корацима српских екумениста у правцу Уније са римским папом. У континуитету се смењују њихове екуменистичке изјаве, сусрети, заједничке молитве, додела признања, преговори о папском примату (без да се претходно римски папа покајао и одрекао и једне од својих многобројних јереси, које су осуђене и анатемисане од стране Светих Отаца), припремање крижева и платоа на коме ће се одвијати прослава „великог јубилеја сестринских цркава"... Све ово показује да се српским екуменистима веома жури папи у загрљај.
Детаљније...
 
Транскрипт конференције за штампу у Прес центру УНС-а 29. септембра 2010. Штампај Е-пошта
Thursday, 30 September 2010
 „ЗЛАТОУСТО“ ЋУТАЊЕ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА О ТРЕНУТНОМ СТАЊУ У СПЦ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ 29. СЕПТЕМБРА 2010.
         У среду, 29. септембра у 11 часова у Прес центру Удружења новинара Србије одржана је Конференција за новинаре Фонда истине о Србима на тему: Тренутно стање у Српској Православној Цркви. На конференцији су говорили Драгиша Бојовић, професор Универзитета у Нишу и Косовској Митровици и Зоран Чворовић, асистент Правног факултета у Крагујевцу. Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Г. Артемије одустао је, после забране Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, од учешћа на конференцији на којој је био најављен.
Детаљније...
 
"Ало": Диктатура у СПЦ Штампај Е-пошта
Thursday, 30 September 2010
 Иринеј и Порфирије против медија! Ало! не може на устоличење патријарха Иринеја у Пећ

Диктатура у име Бога!

Четвртак - 30.09.2010
Портпарол Синода СПЦ владика бачки Иринеј и владика јегарски Порфирије, који, уз црквену, обавља и државну функцију председника Републичке радиодифузне агенције, одбили су да акредитују новинаре „Ало!“ за свечано устоличење патријарха Иринеја у недељу у Пећи. 
----------------------------

Волели смо да сви заједно нас
око 500.000 што прогнаних са Светог Косова и Метохије тако и верних из расејања и осталих подручја Србије, да будемо уживо сведоци Вашега устоличења  као 45. Патријарха Србског у  Пећкој Патријаршији
на Светом Косову и Метохији које је од зликовачког бомбардовања 78 дана 1999. године окупирано од ЕУ&НАТО зликоваца, и са својим лакејима нама верницима долазак забранили.
Само одабрани су могли да присуствују Вашем устоличењу
што је
СКАНДАЛ без ПРЕСЕДАНА да осталом верном СРБСКОМ НАРОДУ устоличење патријарја буде онемогућено.
У међувремену се и то десило и дознало, да су после устоличења Вашег, каменице летеле на аутобусе верника који су се враћали кући, што је још један доказ да помирења за сада неможе и несме бити.

Да су нам председника државе г. Б. Тадића зликовачки хеликоптери (државе Хрватске ми-171 са бројем 228) превезли  је још већа срамота и омаловажавање ВОЈСКЕ  и свих БЕЗБЕДНОСНИХ и ОРУЖАНИХ СНАГА СРБИЈЕ као и целокупног ПРАВОСЛАВНОГ СРБСКОГ НАРОДА.

Док се ИСКРЕНО НЕ ПОКАЈУ, НЕ ТРАЖЕ ОПРОШТАЈ ЗА УЧИЊЕНЕ ГРЕХЕ, све уништено не обнове, све опљачкано не врате,
нестале и убијене правно докажу где су погребени и маскрирани,
финансијску одштету уколико се  и уопште може платити да плате
НЕСМЕ  и НЕМОЖЕ БИТИ ОПРОШТЕНО И НЕМА ИЗМИРЕЊА.

Само се од свевишњег Господа Бога бојим, страхујем, живим по његовим заповестима и
дужан сам да ради истине и правде Божије све што је против Светих Васељенских сабора, православне вере и учења наших Светих Отаца обелоданим.

Ви сте сви одговорни према нама верницима, као и према свевишњим Господу Богу да све оне у СПЦ који раде против Светих Васељенских Сабора, Светоотачких учења и ПРАВОСЛАВЉА.из СПЦ одстраните уз надокнаду нанете штете.

Несмем, нежелим и немогу да будем саучесник  АНТИХРИСТУ.

Не прихватљиво је
за све православне вернике, више од хиљаду година ватиканског, папиног, варварства према свим православним хришћанимакако на Балкану тако и по целом овом пролазном свету. Колико треба још крви да се пролије и душа да нестане православних да се ОПАМЕТИТЕ да са АНТИХРИСТОМ нема, несме и неможе бити заједничког живота ?! Више од 100 милиона су на овом пролазном свету побили, а прави број зна само свевишњи Господ Бог. 

СРБСКИ ПРАВОСЛАВНИ  НАРОД деценијама убијан, пљачкан, омаловажаван, протериван, од тог истог АНТИХРИСТА, а у најновије време „демократије“ у 21. веку нема ни шта да једе и упркос свему томе још даје, подржава и веран остао уз СПЦ, а појединци у СПЦ се лично обогатили да није за веровати. Поред лукзузних аутомобила, кућа, станова, викендица, продавница, итд... итд... све од „Господа Бога“ добио тј. од новокомпонованих богаташа што су државну имовину и свеблаго опљачкали и отели, пољопривредна добра, руднике, цементаре, шећеране, млинаре, млекаре, жељезаре, уљаре фабрике, и СРБСКИ НАРОД отерали са вековног посла на улице и отпустили је још један СКАНДАЛ БЕЗ ПРЕСЕДАНА а да такве паре у СПЦ и појединцима у њој добро дошле.

Транспарентност мора и код СПЦ да буде и да се зна колико прихода имагодишње и од кога све. Уколико нисте вољни да транспарентност прихватите, ПРАВОСЛАВНИ СРБСКИ НАРОД ће Вам онда рачуне обелоданити.

Као пример наводим да су око 20 средњоевропских епархија из Аустије, Немачке, Швајцарске давале око 400.000 ДЕМ годишње Пресовешћеном Владики Константину у Химелстир. О свему осталоме и да не говорим. Једна свештеничка породица у Немачкој неможе без 2.500 ЕУР да живи, а код нас ?!
У служењу наших Прота по католичким и протестантским црквама и да не говорим (видите и уверите се и сами у календару СПЦ средњоевропске за 2010. годину у Аустрији, Немачкој и Швајцарској). Нека се сви врате на Свето Косово и Метохију и да раде на обнављању и очувању наших Светиња којих је некада било преко 1.400 (хиљадуичетиристотине) Црквених Храмова, манастира, капела, гробља са црквеним поседима и са верним СРБСКИМ НАРОДОМ. 

Такођер Вас молим да нама верницима а и ради обавештености објавите сва имена из гостујућих земаља који су били на Вашем устоличењу, да сви знају колико је оних било који су руку ПАПИ љубили.
Крст који сте носили на устоличењу колико сам видео на снимцима личи као да је од малтешког одреда или сличан њему, а не србски православан
који ми верници у Отаџбини имамо и познајемо где купујемо
(за све мора да буде изглед исти а величина и материјал различит) ?!


У нади да сте мене и све моје истомишљенике ПРАВОСЛАВНЕ СРБЕ, РУСЕ, ГРКЕ, ЈЕРМЕНЦЕ, и остале православце света разумели остајем

с Божјом помоћи и нека ми свевишњи Господ Бог опрости моје грехе које
сам
евентуално учино са овим писмом.


Раб Христов

Душан М. Стојановић



ПС. ИСТНА је спора, али за све достижна !!!



--
Dusan M. Stojanovic

5 Anhänge — Alle Anhänge herunterladen (gezipped für
  Deutsch
Menü für Dateinamen-Codierung
)   Alle Bilder anzeigen  
SPC-krst-casni.JPGSPC-krst-casni.JPG
10 K   Anzeigen   Download  
SPC-Krst-22cm-2010.jpgSPC-Krst-22cm-2010.jpg
85 K   Anzeigen   Download  
SPC-Krst-2010.jpgSPC-Krst-2010.jpg
74 K   Anzeigen   Download  
Vladika-Irinej-slava-Telep-kopija-20100923.pdfVladika-Irinej-slava-Telep-kopija-20100923.pdf
689 K   Anzeigen   Download  
Писмо-Патријарху-Србском-г-Иринеју-САСинод-20101005.pdfПисмо-Патријарху-Србском-г-Иринеју-САСинод-20101005.pdf
103 K   Anzeigen   Download  
Antworten
Allen antworten
Weiterleiten

Dusan M Stojanovic zum Chat einladen


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen