Mittwoch, 20. Oktober 2010

radostimoja

Predstavnici Humanitarne hrišćanske zajednice "Radosti moja" iz Štutgarta učestvovali su u humanitarnoj akciji pomoći Srbima u opštini Štrpci na Kosmetu, u saradnji sa više srpskih organizacija i pod pokroviteljstvom "Srpske mreže". Predstavnici organizacije "Radosti moja" iz glavnog grada Baden-Virtemberga za ovu akciju izdvojili su 620 evra, dok je ukupna novčana vrednost bila 2.800 evra.
Pomoć ne samo u novcu već u i krevetima, frižiderima, bojlerima, veš-mašinama, na trenutak je vratila osmehe na lice članovima šest srpskih porodica. Svi oni žive u veoma teškim uslovima i to bez ikakvih primanja. Dok su uručivali pomoć mladim humanistima se srce stezalo što nisu mogli više da daju, a u sećanju će im ostati osmesi i oči pune zahvalnosti što se neko setio i njih na Kosovu i Metohiji.


Pomoć su dobili brat i sestra Goran i Ljubica Ilić iz sela Borzane, zatim sedmočlana porodica Milosavljević u selu Vrbeštica (pet ćerki od kojih je jedna boluje od epilepsije i živi bez lekova), šestočlana porodica Antić iz sela Berevence sa četvoro dece (uzrasta od četiri do 10 godina), potom porodica Goluba Stanojevića u selu Sevce gde u domaćinstvu živi njih devetoro (petoro dece).
 
Uručena pomoć za male Antiće
 

 
Članovi porodice Milosavljević u selu Viča u kući imaju tri dobra đaka koja bi htela dalje da se školuju, ali za to nemaju novca.
 

Jedan evro


I samo jedan evro, ako je iz ljubavi prema bližnjem i ako je od srca, puno će pomoći našoj braći Srbima širom Balkana.
 
Svako od nas treba da se angažuje humanitarno i da zajedničkim snagama delujemo globalno. Najvažnija je volja - poručili su članovi "Radosti moja" iz Štutgarta.

Dodatna obaveštenja u vezi sa uplatom mogu se naći na njihovoj internet stranici www.radostimoja.com
Porodicu Milenković iz Sušića u kojoj živi petoro braće je zadesila tragedija da im je otac preminuo, majka se leči u psihijatrijskoj bolnici, a sestra je pre nekoliko meseci izvršila samoubistvo.
 
Pomoć (frižider) je stigla i u narodnu kuhinju u mestu Prekovce, dok je osnovna škola "Sveti Sava" u mestu Paralovu opremljena električnim šporetom i bojlerom.

- Na žalost, čini nam se da je situacija u enklavama na Kosmetu sve gora. Dečji dodaci i socijalna pomoć se ukidaju, raste broj korisnika narodnih kuhinja, šiptarske vlasti ukidaju Srbima svaki vid komunikacije.
 
Iz dana u dan sve je manje nade u opstanak srpskog naroda na Kosmetu, dok su u ostatku Srbije trenutno preče neke druge društvene teme. Nadamo se da će se uspavana i pogrešno usmerena energija srpskog naroda uskoro probuditi i omogućiti biološki opstanak srpskog naroda - poruka je članova srpskih organizacija koje su propratile ovu akciju.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen