MUSAKA OD TIKVICA
broj osoba: 4
vreme spremanja: 75 min
težina: za prosečne kuvare
vreme spremanja: 75 min
težina: za prosečne kuvare
SASTOJCI: |
tikvice | 3-4 manje tikvice | |
jaja | 3 kom | |
brašno | 2 kašike | |
mleko | 1 šolja mleka | |
kisela pavlaka | 2 kašike kisele pavlake | |
mirodjija | po ukusu | |
crni luk | 1 glavica | |
juneće meso | 500 gr mlevenog junećeg mesa | |
sojine ljuspice | 2 kašike sojinih ljuspica | |
so | po ukusu | |
crni mleveni biber | po ukusu | |
suncokretovo ulje | 50 gr suncokretovog ulja | |
RECEPT: |
Oprati, oljuštiti i iseći na tanke kolutove tikvice. U podmazanu vatrostalnu posudu poređati kolutiće tikvica tako da pokriju dno. Preko njih sipati polovinu mesa, ponovo poređati tikvice i drugu polovinu mesa i prekriti opet tikvicama.
U posebnom sudu umutiti jaja , mleko, brašno pavlaku i mirođiju. Ovom smesom zaliti musaku i peći oko 60 min na 220°C
-----------------------
--------------------------
Bela musaka od tikvica
Sastojci:
5 jaja
1 kg tikvica
300 g belog sira
3 kašike kajmaka ili milerama
7 kašika prezli
3 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
so
biber
Priprema:
Tikvice očistite i narendajte, posolite i ostavite ih da puste vodu. Umutite jaja, pa dodajte izdrobljen sir, promešajte pa dodajte kajmak, prezle, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. Tikvice dobro ocedite od vode koju su pustile pa i njih dodajte sa jajima i sirom. Masu sipajte u podmazan pleh, pospite iseckanim peršunom i pecite u rerni. Rernu prvo zagrejte, ostavite na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju i dok se ne uhvati korica.
Bela musaka od tikvica služi se topla odmah nakon pečenja.
------------------------
-----------------------
---------------------
---------------------
---------------------
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen