Mittwoch, 11. Mai 2011

Recept Musaka

MUSAKA OD TIKVICA
broj osoba: 4
vreme spremanja: 75 min
težina: za prosečne kuvare
SASTOJCI SASTOJCI:

tikvice 3-4 manje tikvice
jaja 3 kom
brašno 2 kašike
mleko 1 šolja mleka
kisela pavlaka 2 kašike kisele pavlake
mirodjija po ukusu
crni luk 1 glavica
juneće meso 500 gr mlevenog junećeg mesa
sojine ljuspice 2 kašike sojinih ljuspica
so po ukusu
crni mleveni biber po ukusu
suncokretovo ulje 50 gr suncokretovog ulja


RECEPT RECEPT:
Iseći glavicu crnog luka na sitne kockice i izdinstati ga na ulju. Dodati mleveno meso, soju, so i biber po ukusu.

Oprati, oljuštiti i iseći na tanke kolutove tikvice. U podmazanu vatrostalnu posudu poređati kolutiće tikvica tako da pokriju dno. Preko njih sipati polovinu mesa, ponovo poređati tikvice i drugu polovinu mesa i prekriti opet tikvicama.

U posebnom sudu umutiti jaja , mleko, brašno pavlaku i mirođiju. Ovom smesom zaliti musaku i peći oko 60 min na 220°C
-----------------------
--------------------------

Bela musaka od tikvica

Sastojci:
Bela musaka od tikvica
Bela musaka od tikvica
5 jaja
1 kg tikvica
300 g belog sira
3 kašike kajmaka ili milerama
7 kašika prezli
3 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
so
biber

Priprema:
Tikvice očistite i narendajte, posolite i ostavite ih da puste vodu. Umutite jaja, pa dodajte izdrobljen sir, promešajte pa dodajte kajmak, prezle, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. Tikvice dobro ocedite od vode koju su pustile pa i njih dodajte sa jajima i sirom. Masu sipajte u podmazan pleh, pospite iseckanim peršunom i pecite u rerni. Rernu prvo zagrejte, ostavite na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju i dok se ne uhvati korica.
Bela musaka od tikvica služi se topla odmah nakon pečenja.
------------------------
-----------------------
---------------------
---------------------
---------------------

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen